В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво» задля підтримки вимушених переселенців, які залишились без роботи.

 В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво» задля підтримки громадян України, які залишились без роботи через вимушену зміну місця проживання.

Наталія Дзюба 

Проєкт реалізує компанія Booster Development за сприяння Програми USAID «Економічна підтримка України».
Проєкт розрахований на повнолітніх внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а також представників інших вразливих груп: ветерани та члени їхніх родин, люди з інвалідністю, особи, що через війну були вимушені покинути рідний регіон, але наразі повернулися (не ВПО), мешканці деокупованих територій та інші категорії населення, що постійно проживають на територіях, підконтрольних уряду України, які внаслідок війни втратили роботу та/або джерела доходу і шукають нові можливості для працевлаштування, започаткування або відновлення власної справи.

Команда фахових спеціалістів – менеджерів, консультантів, психологів та рекрутерів – спільно з представниками бізнесу, органів місцевої влади та територіальних центрів зайнятості буде надавати учасникам проєкту комплексну підтримку у поверненні до професійного життя та самореалізації. 

Звернувшись, можна отримати допомогу з пошуком роботи, з  перепрофілюванням; з працевлаштуванням; з відновленням підприємницької діяльності. Зареєструватись 

До першого етапу проєкту вже долучилося більше трьохсот учасників, які об’єднані у сім груп в напрямках «Працевлаштування» та «Підприємництво». 

Наталія Дзюба 

Завдячуючи керівникові проєкту Наталії Дзюбі, до команди проєкту змогли долучитися найкращі тренери, консультанти, кар’єрні коучи, ментори, психологи.
Кожен потік починає програму навчання з опанування технік управління собою на тренінгах «Життєстійкість».
Усі бажаючі можуть брати участь у воркшопах «Відверто про професію», до яких долучаються фахівці, які вже побудували кар’єру в цих професіях. Для учасників проводяться тренінги та практичні майстер-класи з Соціального підприємництва та Роботи з грантами. Отже учасники актино опановують нові професії в рамках проєкту. 

"Ми всі разом долучилися до здійснення своїх мрій, стали ближче до них на крок, - каже керівник проєкту Наталія Дзюба. Це подія національного масштабу для населення України. До проєкту зайшли повнолітні ВПО, ветерани, члени їх родин, люди з інвалідністю. Особи, які вимушені були покинуті рідний регіон, але наразі повернулися і мають відбудовувати життя, вже отримують підтримку менторів та запускають власну справу. Головна місія проєкту - навчити людей забезпечувати себе фінансово та адаптуватись до складних умов.
Фінансова  стабільність - це головне питання кожної людини, чи то найманого працівника, чи то підприємця,"– продовжує пані Наталя.

Дякуємо нашим партнерам за підтримку та допомогу в реалізації проєкту: проєкту USAID «Економічна підтримка України», національній платформі GRC.UA, Київській малій академії наук, ізраїльській компанії Access Israel, команда якої займається працевлаштуванням людей з інвалідністю, Таврійському державному агротехнологічному університету імені Дмитра Моторного.

Сайт проєкту https://prof-guide.org.ua/


Коментарі

Популярні публікації