Odessa Fashion Day: як це було

 29 квітня відбулось відкриття довгоочікуваного 26-го сезону Odessa Fashion Day “Далі буде”. Після паузи довжиною у рік організатори знову розпочали низку культурних подій, призначених популяризувати українську моду на півдні України. У межах події відбулось 9 показів українських дизайнерів, які представили колекції вечірніх суконь, одягу для дому та сну, створені в умовах війни.

Odessa Fashion Day – це низка культурно-масових заходів, що проходять двічі на рік в Одесі, починаючи з 2010 року. З 2016-го року OFD – офіційний стратегічний партнер Ukrainian Fashion Week.

Останній рік для багатьох із нас був непередбачуваним та приготував багато випробувань. Очевидно, що війна торкнулась і бізнесу, включаючи модну індустрію. Але незважаючи ні на що, дизайнери продовжують творити навіть в складних умовах. Саме цьому і був присвячений 26-й сезон OFD. Адже війна не поставила крапку на житті, для багатьох вона стала новим поштовхом для створення і реалізації нових проєктів. Тому ідея 26-го сезону Odessa Fashion Day полягала у тому, що навіть в складні та темні часи людина здатна відшукати світло та пронести його у життя. Не здаватися, йти далі та не упускати руки — головні меседжі, якими керувався оргкомітет при втіленні нового сезону у життя. Тому для кампейну оргнізатори обрали образ, який демонструє сильну жінку, здатну впоратися з усіма випробуваннями, які підносить життя.

Команда Odessa Fashion Day про новий сезон:

— Справді, останній рік приніс безліч викликів, і багато людей були змушені змінити свої плани та пріоритети. Дизайнери одягу, як і більшість професіоналів, зіштовхнулися з необхідністю скорегувати свою діяльність та адаптуватися до нових умов. Вони почали створювати практичний та функціональний одяг, який став у пригоді тим, хто захищає наші кордони у жорстких умовах.


Але варто відзначити і те, що багато дизайнерів окрім створення одягу, працюють і над іншими проєктами, які стрімко наближують перемогу України. Важливо пам'ятати, що кожен із нас відіграє важливу роль у створенні суспільства, яке ми хочемо бачити. Ми можемо досягти більшого, якщо будемо працювати разом, підтримувати один одного, а також поширювати свої знання та досвід.

На гостей проєкту чекав насичений день показів та зустрічей з представниками фешн-індустрії.

Уже вдруге головною локацією проєкту стала територія закладу “The ДОМ” (вул. Успенська, 55), де у 2016 році відбувся підпис меморандуму про партнерство OFD з Ukrainian Fashion Week. Тому для OFD ця локація символізує місце сили та переродження.

Як і завжди, у цьому сезоні організатори створили всі умови для дизайнерів, завдяки яким вони змогли не тільки заявити про себе, а й показали свої роботи широкому загалу, і завоювали прихильність потенційних клієнтів.

Гостей проєкту приймав затишний заклад “The ДОМ”, де на головному подіумі свої колекції продемонстрували дизайнери з різних куточків України. В цьому сезоні кожен поціновувач моди зміг відвідати покази таких брендів: 

NIKA 


Slanovskiy 


Brodskaya Design 


Prinova


Nadia Kulik, La Linea (Ла Лíнеа)


LOOM


Maison Sophy G vs Lady Forever Club 


Chili 


PRAVDA label


SEMENENKO


Odessa Fashion Day проходив за підтримки національного телеканалу Fashiontv Ukraine та некомерційної громадської організації Odessa Fashion Union. Що

Оргкомітет виражає окрему подяку партнерам проєкту: 

Генеральний партнер Real estate agency Dominanta

Стоматологічна клініка Granddent

Make Me Up Studio and School

Модельна агенція Totalite

Онлайн платформа Ukrainian Trend Store

AK Consult – Agency for website development

BUDU SUSHI

MARAMAX

Ювелірний Дім ZARINA

Ведуча сезону:

Карина Морозова

Подарунки дизайнерам:

Квітковий магазин Bucedo

Французський бульвар

Локація сезону:

The ДОМ

Технічний партнер:

DJ FIX

А також медіа-партнерам:

FashionTV Ukraine

Cool’baba – онлайн видання для українців в Європі

Фаворит

Glory magazine

Studio of My Dreams

SEWING BUSINESS AND FASHION

KOZYR DIGITAL

NOVA MAGAZINE

Міжнародні партнери:

Paris Fashion Academy

London Fashion Day

Слідкуйте за новинами сезону на офіційних онлайн-

ресурсах проєкту в Instagram, Facebook та YouTube.

Коментарі

Популярні публікації