Творча зустріч Влади Литовченко та студентів: важливість збереження культурної спадщини

 

Днями відома громадська діячка, експертка Українського культурного фонду Влада Литовченко зустрілась зі студентами Педагогічного факультету в артпросторі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.



Творча зустріч була присвячена надзвичайно важливій темі – збереженню і охороні історико-культурної та нематеріальної культурної спадщини в умовах повномасштабної війни.  



«Дуже важливо, щоб молодь розуміла важливість збереження культурної спадщини та приймала в цьому активну участь. Адже саме дії молодого покоління формують майбутнє країни. Я побачила зацікавленість та інтерес студентів і сподіваюсь, що моя промова надихнула їх на нові ініціативи у цій справі» — зазначила Влада Литовченко.

     Влада Литовченко, кандидатка історичних наук, авторка книги «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні»; директорка КЗ КОР «Вишгородський історико-культурний заповідник»; член Експертної ради Українського культурного фонду (з 2023 року), Експертної ради Українського інституту книги (з 2023 року), Експертної ради з нематеріальної культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України та Голова Комітету з присудження премії з нематеріальної культурної спадщини МКІП, розповіла студентам про те, що збереження національної спадщини та культурної ідентичності стає надзвичайно актуальним завданням у сучасному світі, особливо в контексті подій, що розгортаються в Україні. Її лекція була спрямована на підвищення свідомості молоді щодо цього питання та важливості дій для збереження національної спадщини.

       «Нехай такі творчі зібрання стають джерелом натхнення для всіх нас та підштовхують до дій у збереженні національної спадщини та культурної ідентичності» — промовив декан Педагогічного факультету УДУ імені М. П. Драгоманова, професор, кандидат педагогічних наук Тарас Олефіренко

Студентська аудиторія зробила активний внесок в обговорення цієї теми, ставши частиною цікавого діалогу та обміну ідеями. Лекторка поділилася своїми досвідом та інсайтами, а також надихнула студентів на збільшення дій спрямованих на збереження культурної спадщини. Її слова та власний приклад є надзвичайно важливими для молодого покоління, яке відіграє важливу роль у збереженні національної культурної спадщини.

Зустріч відбулася на запрошення декана Педагогічного факультету, кандидата педагогічних наук, професора Тараса Олефіренка та завідувача кафедри ЮНЕСКО з наукової освіти, заступника голови Міжнародного філософсько-космологічного товариства (МФКТ) професора Дениса Свириденка.

      Це творче зібрання залишило незабутні враження та стало справжнім натхненням для всіх присутніх!









Коментарі

Популярні публікації