Представниці 18-го куреня УСП Шостокрилі завітали до Вишгородського історико-культурного заповідника на Розколяду.


Розколяда є підсумком циклу новорічно-різдвяних свят і може тривати аж до Стрітення. Якщо свята зустрічають, то їх належно треба й провести, аби вони повернулись до нас наступного року. Свято розколяди – це своєрідний фестиваль народної творчості.

14 січня “Шостокрилі” (членкині станиці Вишгород) та їх прихильниці завітали у Музей давньоруського гончарства КЗ КОР “Вишгородський історико-культурний заповідник”. Це було справжнє свято народних традицій та обрядів — гості щедрували, колядували та віншували. На всіх очікувало частування кутею, пампухами, узваром та іншими традиційними різдвяними стравами, колядки та радість спілкування. 






А далі була цікава екскурсія Музеєм давньоруського гончарства з колядою вперемішку та майстер-клас з підготовки свічок до Стрітення. 

“Це все — можливість доторкнутися до глибинної історії нашої рідної землі, плекати та зберігати нашу культурну спадщину. Відновлювати старовинні традиції та передавати набутий досвід наступним поколінням. Дякую керівницям проєкту Олександрі Жуковій та Оксані Ніцак за чітку організацію, а посестрам — за неймовірну атмосферу і колорит” — розповіла кандидатка історичних наук, директорка КЗ КОР “Вишгородський історико-культурний заповідник” Влада Литовченко

“Надзвичайно цінними видалися наші ШОКівськи вечорниці! Стільки різноманітних традицій озвучено, страв продемонстровано та описано, нових колядок проспівано! Важливо, щоб ми і надалі відтворювали наші традиції у своїх домівках і громадах” — поділилися представниці станиці Вишгороду Пласту Національної скаутської організації України 

Фото: Olga Dumanskaya

Коментарі

Популярні публікації