Мережу ресторанів «ГАЛУШКА» відзначили нагородою «За вагомий внесок у розвиток української культури у гастрономічній галузі»

 Кожне місто, країна має свої особливості та бренди. Окремі бренди часом стають відомими далеко за межами країни. Однією з таких особливостей є національна кухня та навіть конкретні страви. У Полтаві – це, звісно, галушки. Легендарні «Полтавські галушки» відомі далеко за межами не тільки Полтави, а й України. Майже кожен турист, особливо той, хто приїжджає в місто вперше — хоче спробувати цю страву. Ця особливість і спонукала полтавця Андрія Ушакова створити проєкт, який отримав однойменну назву «Галушка».


«Галушка» — не просто ресторан, це культурний проєкт гастрономічної спадщини. Це мережа затишних ресторанів з новітнім поглядом на українську кухню, де готують з локальних продуктів з авторським поглядом на національні страви. Меню ресторану зрозуміле та має історичне підгрунтя.

«Наша мета - підвищення туристичної та інвестиційної привабливості України в тому числі і Полтави, внаслідок популяризації та розвитку полтавського бренду Галушка за допомогою франчайзингової пропозиції», – ресторатор Андрій Ушаков
Бренд «Галушки» – це унікальний продукт, який водночас є максимально доступним. Це завжди актуальне меню, унікальне власне виробництво, оригінальний інтер’єр, автентичність, смачна їжа, крафтові продукти.
Окрім київської «Галушки», до мережі закладів входять два однойменних ресторани в Полтаві та крафтова пивоварня «Августин», пиво якої також можна спробувати в столичному закладі.


Бренд-шеф та співзасновник київського ресторану «Галушка» Андрій Дромов працює на кухні понад 20 років та має досвід роботи з багатьма кухнями світу.


Спеціально для проєкту «Галушка» український дизайнер Геннадій Заречнюк створив айдентику, в якій зашифровані різні українські символи, що несуть в собі важливий культурний та історичний код. В цих елементах зашифровані бджоли як символ працьовитості, дерево як основа життя, традиційне українське вікно як символ домашнього тепла, колосок як символ родючості нашої землі, паляниця як символ добробуту/





Як розповідає амбасадор та власник новітнього українського бренду «Галушка» Андрій Ушаков: «Галушка» — це не тільки про їжу, а й про цінність та повагу до свого коріння і культури. Для мене важливим було створити місце, яке стане родинним та збереже душевні і особливі моменти не для одного покоління. Національні гастросимволи в багатьох країнах світу несуть інформацію про історію та світогляд народу, тож ми маємо виокремлювати наші українські символи та плекати їх. Через автентичні символи народжується образ сучасного українця та його філософія, а полтавська галушка — це родина та дім, це турбота та затишок, це рід та коріння, це наша українська самоідентифікація».




Нещодавно бренд «ГАЛУШКА» в особі засновника мережі ресторанів Андрія Ушакова відзначили нагородою «За вагомий внесок у розвиток української культури у гастрономічній галузі» на «Business Gravity 2023. TOP-100».

Коментарі

Популярні публікації