Акторська школа «Фенікс» випустила перший благодійний акторський курс

 Нещодавно соціальна акторська школа «Фенікс» провела випуск студентів свого першого благодійного акторського курсу. Впродовж шести місяців переселенці з окупованих та деокупованих територій, військовослужбовці, діти захисників України, молодь з малозабезпечених та багатодітних родин проходили творче навчання з метою: соціалізації постраждалих від війни, підтримки розвитку творчого потенціалу, популяризації української театральної та кінокультури. 

Соціальну акторську школу «Фенікс» підтримали видатні діячі української культури, актори театру та кіно, режисери, телеведучі, кастинг-директори: Ольга Сумська, Катерина Кузнецова, Олексо Гладушевський, Орина Петрова, Алан Бадоєв, Олена Кравець, Віталіна Біблів, Тетяна Шеліга, Ірина Бондаренко, Любов Кравченко, Михайло Грінченко, Леся Островська, Дмитро Олійник, Тарас Томенко, Дмитро Голумбевський, Влад Никитюк, Анастасія Завадська, Михайло Самарський, Тетяна Полякова та інші.



На честь урочистого завершення благодійного курсу до соціальної акторської школи «Фенікс» завітала Народна артистка України — Ольга Сумська. Разом з актором та засновником школи Олександром Єгоровим вони провели творчу зустріч з молоддю, дали настанови з приводу їх подальшого розвитку й розповіли про тонкощі професії актора. Та наприкінці урочистостей вручили студентам почесні сертифікати про завершення освітнього курсу.

 «Олександр Єгоров реалізував прекрасну ініціативу для нашої молоді. Вони талановиті. Попри цей важкий час, та свої непрості долі, вони обрали професію актора, щоб прославляти нашу українську культуру. Ця школа є початком їх великого шляху. Бажаю їм віри в себе, успіху в кіно і театрі, а школі довгих років прогресивного розвитку та життя» — розповідає Народна артистка України Ольга Сумська.

Впродовж освітнього курсу студенти опановували акторську майстерність, техніку мовлення, роботу в кадрі, вокал, мали змогу виступити на великій сцені. Під час практики мали можливість взяти участь у зйомках деяких рекламних проєктів українських брендів, де отримали досвід роботи на знімальному майданчику в професійній команді.

 «Минули пів року реалізації непростого, але дуже важливого для нашої молоді проєкту. Я вдячний всім викладачам та партнерам за підтримку та віру в цю ініціативу, особливо генеральному партнеру нашого проєкту — APD Dron Victory. Я щиро вірю, що колись ми станемо тією платформою, яка зможе стати повноцінно конкурентоспроможною державним закладам творчої освіти. Ми будемо продовжувати працювати над вдосконаленням методів викладання та результативності для наших студентів, щоб підтримувати і розвивати їх творчий потенціал. Сьогоднішні випускники є для мене особливими, та не тільки тому, що вони перші, а тому, що вони всі різні з непростими долями, але щиро люблять Україну та бажають прославляти нашу творчість не тільки в межах рідної країни, але й за її кордонами. В них велике майбутнє, а я радію, що ми змогли досягти нашої мети, соціалізувати наших учасників через культуру та розкрити їх потенціал. Далі тільки більше» — ділиться засновник соціальної акторської школи «Фенікс» Олександр Єгоров.








Фото: Андрій Піддубняк 

Коментарі

Популярні публікації